Ibland känns det som vi är programmerade att leva i ett samhälle som ger oss en viss uppfattning. Detta är nog något som alla känner ibland, men för mig ter sig detta mer och mer verkligt. Inte heller har det blivit bättre sedan Internet gjorde sitt segertåg i varje hem. Idag får alla sin information från sociala media och andra subtila nyhetskanaler. På något sätt påverkar detta idag mera människors uppfattning om verkligheten än vad själva det reella livet gör. Är du den som gillar att uppfatta saker på ett speciellt sätt? Är du den som gärna tycker som andra? Låter du det virtuella livet ta över allt i din tillvaro?

Jag trodde att jag var en person som inte blev påverkad av allt som skrivs och talas om i nyheter och media, men detta vara bara något som jag en dag vaknade upp och insåg var en ond dröm. Här hade jag påverkats massor och mitt liv var egentligen mera dröm än verklighet. Detta hade sociala media och allt som skrivs om på nätet, allt som jag läste i tidningar samt allt som sas på nyheterna i TV gjort mig till. Jag sparkade och slogs för att till slut ta mig loss och forma den verklighet som just jag vill leva i. Har detta gjort mig synisk? Är det som många i min omgivning säger? Har jag blivit en skeptiker som inte alls vill vara med på noterna?

Det är min syn på verkligheten som gäller

Javisst är det så. Här kommer du att få läsa om allt som jag tycker och om du giller en enskild människas syn på allt som händer och sker ska du hålla dig till denna blogg. Här kommer det att handla om allt som händer i samhället. Varför saker fungerar på ett visst sätt. Vad kan du göra för att påverka det? Jag uppfattade det som att jag ska göra som alla andra. Helt enkelt blogga om vad som händer i mitt liv. Detta gör jag nu med full fart och det ser ut som det fungerar riktigt bra. I alla fall känner jag mig nöjd med att få publicera precis vad jag vill och vad jag tycker om olika saker som händer och sker.

Är rättssystemet rättvist?

Något som har påverkat mig mycket är hur det svenska rättssystemet fungerar. Vad är det egentligen som fungerar? Är detta ett rättvist system som behandlar alla lika? Ena gången får du höra att någon blir mördad, och rättvisan dömer denne till massor av år i fängelse. En annan gång handlar det om att någon blir gripen och misshandlad i ett av våra svenska fängelser. Detta också av de som ska ta hand om fångarna. Det vill säga polisen. Om vi inte kan lita på dem, vilka kan vi då lita på. Inte heller är det lätt att bevisa detta när de hela tiden håller varandra om ryggen. Ja, vad säger du. Det är mina tankar som gäller, men du får ju alltid blida dig en uppfattning om vad du själv tycker efter att du har läst.

De intresseområden som ligger mig närmast

På denna sajt kommer du som sagt att få läsa om vad jag tycker och tänker. Kanske är jag en enkelspårig kille som inte alls har huvudet på skaft. En del kommer tycka att jag är galen medan andra förmodligen skickar kärleksbrev till mig. Hur som helst kommer det att vara vissa olika områden som intresserar mig. Detta är sjukvården, socialtjänsten, att ta hand om de gamla samt att vi i Sverige tar emot allt för mycket flyktingar. Detta samt en del sneda nyheter och vad jag tycker och tänker rörande videospel samt film och musik, kommer du som vill kunna läsa om på denna sida. Hänger du med eller lämnar du mig ensam på spelplanen?