Den hårda sanningen

Att vara tagen av sociala media

Den största platsen där du idag hittar information om nyheter snabbast är genom att använda sociala medier. Här är det Facebook som står som herre på täppan. Ja, är det inte så att man kan få en hjärtattack? Hur många är det inte som missar att detta också är den platsen där du får de mest vinklade varianterna av nyheterna. Jovisst, naturligtvis vinklas nyheterna i TV och tidningar också men detta beror på vilka sida av regeringsblocken som dessa lutar åt. Inte alls som det är på Facebook, där en förvriden hjärna kan förbrylla den stora massan om att sanningen är precis helt annorlunda mot vad den egentligen är. Enligt mig så mördar Facebook många människors intelligenta del av deras hjärnkontor. Ja, helt plötsligt är det helt enkelt ingen hemma längre.

Mark Zuckerberg – Världens mäktigaste man

Det finns många människor i historien som har kallats för världens mäktigaste män. Numera ska det ju också vara så att jämställdheten talar för att det ska finnas lika många mäktiga kvinnor. Hur det är med detta kan du enkelt se när du kikar på listan över de rikaste i världen. Pengar är makt och världens styrs av de med pengar. Här är det inte presidenter som har kontrollen. Ja, till och med Donald Trump är ju den som har sagt att han inte vill ha någon lön för att vara USA:s president. Nä, för han har redan tillräckligt. Han är heller inte världens mäktigaste man, utan detta är Mark Zuckerberg. Det är grabben som styr Facebook. Han har ju lyckats fått över 1,2 miljarder människor som anhängare. Stackars Donald har ju, just nu långt under hälften av USA:s befolkning på sin sida.

Sociala media – Idag och i framtiden

Tyvärr kan det redan idag ses hur sociala media påverkar människor. Om du ser till ungdomar och tonåringar så handlar det om allt från vanlig chatt till sexchatt samt att de påverkas mera av det som de läser om på dessa platser. Naturligtvis är detta vanebildande och destruktivt, precis så som de som styr vill att människor ska vara. Helt enkelt ska du bli dum i samhället för att inte ifrågasätta det som verkligen är av vikt. Du ska vara avtrubbad för att passa in. Tyvärr gäller samma påverkan på vuxna individer när de börjar använda sig av sociala media. Här blir de så upptagna att de helt enkelt inte har tid till sina barn. Vad lär sig då de lilla krabaterna? Ja att klara sig på egen hand. Hur bra går det. Ja åtminstone ökar ungdomsbrottsligheten, eller hur.

Related posts