Våra hav plågas till en säker död

Något som det talas mycket om nu för tiden är att vi måste vara miljövänliga. Detta är det ingen levande människa i den mera kunniga och utbildade västvärlden som kan säga sig inte känna till. Något som dock står helt klart är att denna kunskap inte finns i många andra delar av världen. Kina må vara en av världens starkaste ekonomier för dagen, men till vilket pris? Kan man verkligen få kalla sig en stark ekonomi, när man har blivit detta på grund av att man skiter i miljön och naturen. Kina är idag det land som bidrar med det största miljöhotet mot våra vatten och hav. De sparar pengar, blir en stark ekonomi av den enkla anledningen att de inte är smarta nog att investera i befolkningen kunskap att använda något så enkelt som en papperskorg och sopsortering.

Vad som också är ett faktum är att våra vattendrag och hav är sjuka. Detta för att för mycket plast och annat avfall har dumpats i dessa under alltför lång tid. Det fantastiska är att om en lista över de tio mest förorenade floderna i världen skulle göras. De floder som tillför den största mängden plats till våra hav. Ja, då skulle 8 av dessa ligga i Asien som är världens största miljöbov, samt att de två andra skulle ligga i Afrika. Betyder det då att världens dummaste och mest okunniga befolkning bor i dessa världsdelar? Nej, det tycket inte resten av världen. Vi åker dit på semester, älskar landet och bidrar till att förstärka korruption och ekonomi på dessa platser i världen.

Havsdöden måste fram på bordet

Vad skulle du tycka om du fick en helstekt fisk serverad som söndagsmiddag? När du sedan öppnar denna för att äta, så ser du en massa plastbitar i magen. Skulle du äta denna mat? Nej, troligen inte. Om omvärlden kan bry sig så mycket om att stoppa Nord Korea från att äga kärnvapen, så borde havsdöden vara något som ska läggas på bordet. Tänk dig själv. Att få en missil i pannan gör inte ont, men att försöka leva i en värld utan rent vatten? Ja, det är något som garanterat kommer att få dig att lida innan du slutligen möter det vatten som du tidigare kunde använda. Detta är då en plats som en del kallar för himlen, andra för helvetet medan många inte heller tror på detta. Vad tror du på?